Predstavljen nacrt plana za razvoj digitalnog zdravstva

Direktorka za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović predstavila je nacrt operativnog plana za izradu programa razvoja digitalnog zdravstva sa akcionim planom na prvoj sednici Koordinacionog tela za digitalizaciju zdravstvenog sistema. 

Pored programa razvoja, 32 člana ove grupe imala su priliku da se upoznaju sa dosadašnjim rezultatima na polju digitalizacije zdravstva – eReceptom, sistemom prijave imunizacije za Kovid19, ali i planovima za unapređenje elektronskog uputa i uvođenjem eBolovanja. 

Na sastanku je doneta odluka o osnivanju dve radne grupe za izradu programa i akcionog plana i za jedinstveni elektronski zdravstveni karton. Usvajanje Programa očekuje se do jula meseca.

Kordinaciono telo osnovano je nakon višegodišnjeg zalaganja NALED-a i njegovog Saveza za zdravstvo da se uspostavi zajednička grupa javnog i privatnog sektora u oblasti zdravstva. 

Predsedavanje ovom radnom grupom vrši predsednica Vlade Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar na funkciji je potpredsednika, dok je NALED imenovan da pruža stručnu podršku zajedno sa Kabinetom premijerke i Kancelarijom za IT i eUpravu. U rad su uključeni i predstavnici Agencije za lekove, Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Inicijative „Digitalna Srbija“, AmCham-a, Saveta stranih investitora, Nordijske alijanse, Privredne komore Srbije, Saveza udruženja pacijenata, Lekarske komore, Komore zdravstvenih ustanova, Farmaceutske komore i Komore medicinskih sestara i tehničara.  


Povezani Sadržaji

Vesti

Formirano Koordinaciono telo za digitalizaciju zdravstvenog sistema

19.01.2021

Vlada Srbije formirala je Kordinaciono telo za digitalizaciju zdravstvenog...Pročitaj vest
Vesti

Građani Srbije 14,5 miliona puta išli kod lekara specijaliste

19.07.2020

Zakazivanje specijalističkih pregleda bilo bi brže i efikasnije, kada bi lekar...Pročitaj vest
Vesti

Privatno zdravstvo ima opremu i lekare za pomoć u borbi protiv kovida-19

25.09.2020

Digitalizacija zdravstvenih usluga kroz unapređenje elektronskog zakazivanja...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE