Prednosti članstva

Uz podršku 350 članova iz redova privrede, lokalnih samouprava, civilnog sektora, akademske zajednice i tim od 100 angažovanih stručnjaka, NALED pokreće promene i podržava reforme kako bi privreda lakše poslovala, država efikasnije radila, a građani bolje živeli. Angažovani članovi uživaju brojne pogodnosti članstva i pružaju podršku misiji NALED-a.

Učešće u reformama
Kroz učešće u Savezima NALED-a članovi daju doprinos koncipiranju reformi, kreiranju javnih politika i dijalogu sa Vladom, u oblastima zaštite životne sredinesuzbijanja sive ekonomijehrane i poljoprivredezdravstva, imovine i investicija, i razvoja e-uprave. Naši članovi imaju ekskluzivnu priliku da učestvuju u kreiranju programa regulatorne reforme u Srbiji i kroz NALED-ovu Sivu knjigu propisa, a dodatnu podršku u sprovođenju reformi pružaju učešćem u zajedničkim projektima.

Učešće u izradi propisa
Članovi imaju priliku da učestvuju u kreiranju zakonskih rešenja jer je NALED član u više od 70 radnih grupa Vlade za izradu propisa, kao i strategija za suzbijanje sive ekonomije, unapređenje konkurentnosti, razvoj elektronske uprave, digitalizaciju zdravstva, podsticanje inovacija i dr. Sa ciljem da pruži uvid članovima i široj javnosti u proces donošenja i sprovođenja propisa NALED je razvio monitoring alate poput Kvartalnog izveštaja o kvalitetu regulatornog okruženja i Regulatornog indeksa Srbije.

Učešće u projektima
Članovi imaju mogućnost da zajedno sa nama pokreću i sprovode projekte od značaja za lokalne samouprave i privredu. Od svog osnivanja 2006. godine, NALED je sproveo više od 240 projekata ekonomskog razvoja uz podršku međunarodnih partnera kao što su USAID, GIZ, EU, SIDA, EBRD, SDC, Svetska banka, Britanska ambasada, UNDP, ali i članova poput Philip Morris International(PMI), Mastercard, Visa, Telegroup, Saga, Ball Packaging, Sekopak, Mercator-S, Geografski fakultet i dr. Pored toga, u okviru onlajn Baze fondova NALED svojim članovima obezbeđuje najnovije informacije o aktuelnim mogućnostima za finansiranje projekata iz domaćih, bilateralnih, multilateralnih i EU fondova.

Promocija i jačanje imidža
NALED-ove aktivnosti i događaji okupljaju lidere iz države, privrede, međunarodne zajednice i diplomatije, i za članove predstavljaju jedinstvenu priliku za isticanje, veću vidljivost i pozicioniranje organizacije kako u javnosti, tako i u poslovnim i stručnim krugovima.

Praktične obuke i usavršavanje
NALED za članove iz javnog i privatnog sektora organizuje obuke i konsultacije za primenu novih zakonskih rešenja i softvera u oblastima kao što su eFakture, upis u katastar, građevinske dozvole, angažovanje sezonskih radnika, javne nabavke za ponuđače, primene savremenih tehnologija na lokalu, informacione bezbednosti, eArhiv i pisarnica i dr. NALED redovno informiše o mogućnostima za subvencionisano stručno usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Ekskluzivan pristup NALED-ovim onlajn servisima i bazama znanja
Članovi NALED-a imaju ekskluzivan pristup svim važnim informacijama na jednom mestu kao i zaključanim onlajn servisima i bazama važnim za poslovanje: baze članovafondova, investicija, treningaradnih grupa za izmenu propisapublikacijaklipinga i NALED berza.

Sinergija uticajnog članstva 
NALED je jedina asocijacija u Srbiji koja okuplja lidere iz privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva koje zajedno rade na unapređenju privrednog i društvenog ambijenta. Upoznajte naše članove i postanite deo zajednice.

Umrežavanje donosioca odluka
Članovi imaju mogućnost da besplatno ili uz povlašćene uslove učestvuju na više od 170 događaja, konferencija, okruglih stolova, radnih sastanaka, seminara i obuka godišnje, da grade svoja znanja i povezuju se sa liderima domaćih i međunarodnih institucija, donatorima, privrednicima, gradonačelnicima i predstavnicima akademske zajednice.

To je jedina organizacija u Srbiji koja sadrži i lokalne samouprave
i nevladin sektor i firme i svi su na jednom mestu i svi se ravnopravno
dogovaraju o tome čime će se baviti... videli smo da su sve druge lokalne
samouprave koje su bile deo NALED-a napredovale u ekonomskom smislu.
Tamo postoji stručnost, profesionalnost i kada ulazite u nešto ulazite u
razrađen sistem koji vam pomaže da budete bolji.“

Ono što NALED razlikuje od ostalih je to što nije nekakva radna grupa
koja mimo realnog okruženja radi na tekstu zakona, čega smo svedoci,
po zakonima i po pravilima treba da imate radnu grupu, a kad to radi NALED
za stolom nisu samo činovnici tu, nego okuplja veliki broj ljudi koji žive sa tim
i to je bitna razlika, i to pričam na osnovu projekata koji su počeli od papira i
završili se implementacijom.Taj implementatorski kapacitet je ključna aktivnost
i ključni pozitivni pokazatelj za NALED.“

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE