Formirano Koordinaciono telo za digitalizaciju zdravstvenog sistema

Vlada Srbije formirala je Kordinaciono telo za digitalizaciju zdravstvenog sistema, nakon višegodišnjeg zalaganja NALED-a i njegovog Saveza za zdravstvo da se uspostavi zajednička grupa javnog i privatnog sektora u ovoj oblasti, a u cilju strateškog pristupa razvoju eZdravstva. 

Zadatak ovog tela je da radi na izradi Nacionalnog programa razvoja eZdravstva sa akcionim planom, unapređenju zakonskog okvira i uvođenju savremenih tehnoloških rešenja u ovaj resor. Takođe, članovi će davati predloge za kvalitetnije i efikasnije usluge u državnom i privatnom sektoru zdravstva, koordinirati prioritetnim projektima digitalizacije i pratiti sprovedene mere.

Koordinacionim telom predsedavaju premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dok je NALED imenovan da pruža stručnu podršku zajedno sa Kabinetom premijerke i Kancelarijom za IT i eUpravu. U rad su uključene i sve ostale relevantne institucije i poslovne asocijacije.

Pored zalaganja za javno-privatni dijalog, NALED nastavlja da pruža podršku Ministarstvu zdravlja i u izradi Plana optimizacije mreže ustanova zdravstvene zaštite i pojednostavljenju pojedinih procedura poput stavljanja leka na tržište u skladu sa 50 preporuka Sive knjige zdravstva koju je pripremio NALED-ov Savez za zdravstvo.

NALED je aktivno uključen u rad 49 radnih grupa koje se tiču suzbijanja sive ekonomije, unapređenja euprave i drugih tema od značaja za građane i privredu. Ukoliko ste član organizacije, sa vašim jedinstvenim korisničkim podacima, ceo spisak možete pogledati u bazi radnih grupa na sledećem linku.


Povezani Sadržaji

Vesti

NALED predstavio 50 preporuka za efikasnije zdravstvo

20.02.2020

Kako omogućiti lakši i jeftiniji pristup zdravstvenoj zaštiti,...Pročitaj vest
Vesti

Privatno zdravstvo ima opremu i lekare za pomoć u borbi protiv kovida-19

25.09.2020

Digitalizacija zdravstvenih usluga kroz unapređenje elektronskog zakazivanja...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE