NALED proglasio Najčlanove za 2023. godinu

Izvršna potpredsednica Hisense Europe Stanka Pejanović, predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nedeljko Tica poneli su titulu Najčlan NALED-a za 2023. godinu, u konkurenciji od preko 330 kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva, saopšteno je na Septembarskom susretu na Belom dvoru.

Priznanja su uručili izvršna direktorka Violeta Jovanović i predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković, u prisustvu svih zaposlenih u Izvršnoj kancelariji.

-Odluka o tome ko će dobiti ovo priznanje, nikad nije laka, a čini se da je svake godine i sve teža.  Naša mreža se konstantno širi i izuzetnih pojedinaca sve je više. Veoma sam srećna zbog toga, jer je snaga zajedništva ključna za reforme kojima težimo. Mi znamo da samo ujedinjeni možemo dati najbolja rešenja za naše društvo, jer zajedno činimo razliku - zaključila je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Dugogodišnja članica Upravnog odbora Stanka Pejanović nagradu je zaslužila prvenstveno za podršku u dobijanju prvog zelenog projekta u saradnji s nemačkom vladom, što je otvorilo vrata za desetine novih inicijativa u NALED-u koje mire privatni i javni interes. Pejanović već nekoliko godina unazad kao izvršna potpredsednica vodi kompaniju Hisense Europa, koja je u NALED članstvu od 2015. Često i nesebično je zastupala NALED-ove ideje i inicijative u dijalogu sa državom.

U kategoriji lokalnih samouprava priznanje je otišlo predsedniku opštine Smederevska palanka Nikoli Vučenu koji se proaktivno zalaže za jačanje ugleda NALED-a kod drugih lokalnih samouprava i državnih organa. Smedrevska Palanka je član NALED-a od 2019. i od tada čest i provereno dobar domaćin sednica Upravnog odbora i članskih sastanaka.

Treća nagrada koja se dodeljuje predstavnicima civilnog sektora, po prvi put je pripala akademskoj zajednici i to dekanu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nedeljku Tici.

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu je NALED-ovoj mreži članova pristupio 2022. ali je i za tako kratko vreme uspeo da se pozicionira kao uticajan član. Uključeni su u rad Saveza za hranu i poljoprivredu NALED-a i otvorili su razgovore Sa Centrom za IV industrijsku revoluciju oko zaštite genetičkih podataka i saradnje sa bio4 kampusom. 

NALED proglasio Najčlanove za 2023.
NALED proglasio Najčlanove za 2023.
NALED proglasio Najčlanove za 2023.
NALED proglasio Najčlanove za 2023.
NALED proglasio Najčlanove za 2023.
NALED proglasio Najčlanove za 2023.
NALED proglasio Najčlanove za 2023.
NALED proglasio Najčlanove za 2023.

Povezani Sadržaji

Vesti

Najčlanovi za 2019.

17.09.2019

Dejan Đokić, direktor Asseco SEE, Tihomir Petković, gradonačelnik Užica i Milivoje Jovanović, potpredsednik UO ENECA...Pročitaj vest
Vesti

Nataša Sekulić izabrana za Najčlana NALED-a 2018

07.09.2018

Regionalna direktorka IBM kompanije i prva predsednica NALED-ovog Saveza za...Pročitaj vest
Vesti

Proglašeni Najčlanovi NALED-a 2021 iz privatnog, javnog i civilnog sektora 

17.09.2021

Svetoslav Atanasov generalni direktor Coca Cola HBC, Zoran Semenović predsednik...Pročitaj vest

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE