Održano strateško planiranje Saveza za eUpravu

Na hibridnom sastanku Saveza za eUpravu kreirane su osnove za strateški plan rada Saveza do 2025 godine kroz analizu eksternih faktora u radu Saveza, te prioriteta članica Saveza za naredni period.

Na početku izlaganja Ana Milovanović, specijalistkinja za regulatornu reformu u NALED-u i koordinatorka Saveza za eUpravu, predstavila je internu Analizu okruženja (PESTEL) koja se sastoji iz iz najrazličitijih faktora (politički, pravni, tehnološki, ekonomski i faktori životne sredine) koji bi mogli da utiču na rad Saveza do 2025. godine. Faktori su predstavljeni kao potencijalni rizici i prilike.

Članovi su uzeli aktivno učešće i u ovom delu sastanka i izneli dvadesetak predloga kojima bi se analiza mogla dopuniti, a o trenutnom stanju na ovom polju dovoljno govori što je velika većina predloga okarakterisana kao prilika za različite aktivnosti Saveza.

Drugi deo sastanka bio je fokusiran na definisanje prioriteta i strategije rada Saveza do 2025. sa idejom da svaka pojedinačna aktivnost može da doprinese realizaciji definisanih prioriteta postavljenih od strane članova. Članovi su i ovde uzeli aktivno učešće i složili se da bi najveći uspesi saveza bili borba protiv sive ekonomije kroz jačanje digitalizacije i dalji razvoj elektronskih servisa, povećanje broja „eGrađana“, odnosno registrovanih korisnika elektronske uprave, kao i povećanje stepena korišćenja elektronskih usluga. Članovi su izneli da bi Savez mogao da pomogne dalji razvoj eUprave kroz promociju elektronskih usluga koje su razvili različiti državni organi, te daljim podsticanjem njihovog aktivnog korišćenja.

Predlozi koje su članovi Saveza dali naći će se u narednom Strateškom planu NALED-a do 2025. godine u delu koji se tiče razvoja elektronske uprave i elektronskog poslovanja.


Povezani Sadržaji

Vesti

Održan susret predsedništva Saveza za eUpravu sa direktorom Kancelarije za ITE

01.10.2021

Na tradicionalnom susretu Predsedništva Saveza za eUpravu sa direktorom...Pročitaj vest
Vesti

Održana sednica Saveza za eUpravu

30.07.2021

Presek NALED-ovih tekućih i aktuelnih projekata u oblasti elektronske uprave, predstavljanje novog rukovodstva i stepen realizacije...Pročitaj vest
Stranica


Savez za eUpravu

U julu 2016. godine 20 kompanija iz ICT sektora osnovalo je Savez za eUpravu, koji trenutno broji 93 člana i najbrojnije je stručno radno...Pročitaj više

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE