Zajedno protiv pečata 

Na redovnoj sednici Vlada Srbije usvojila je odluku o formiranju Radne grupe za ukidanje obavezne primene pečata i izdavanje papirne fakture koju će činiti predstavnici NALED-a, Delivery unit-a, Ministarstva finansija, Poreske uprave i Narodne banke Srbije.

Država je 2011. imala dobru nameru kada je usvajanjem Zakona o privrednim društvima omogućila ukidanje pečata, ali je on nastavio da živi u zastarelim sektorskim propisima. NALED je od prve Sive knjige nastojao da identifikuje sve zakone i podzakonske akte u kojima se pečat i dalje krio. Kada smo početkom ove godine završili „inventar“ zajedno sa resornim institucijama inicirana je njihova izmena, a do najbržih rezultata došli smo u saradnji s Narodnom bankom Srbije.

Centralna banka juče je objavila da je izmenila pet propisa iz svoje nadležnosti radi pojašnjenja nepostojanja obaveze korišćenja pečata pri otvaranju, vođenju i gašenju tekućih i deviznih računa, koriščenju platnih naloga i menica, kao i pri obavljanju platnog prometa sa inostranstvom.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE