Uručena priznanja pobednicima nagradnog konkursa za novinare i studente 

U prostorijama NALED-a, danas su svečano uručena priznanja novinarima i studentima koji su odneli pobedu na nagradnom konkursu u okviru projekata „Ka boljem upravljanju otpadom od hrane u Republici Srbiji“ i „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, koji su deo šireg DeveloPPP programa, pokrenutog od strane Nemačko Saveznog Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj, a koji partnerski sprovode NALED, Sekopak, Esotron i Apatinska pivara. 

„Koncept cirkularne ekonomije na kojem se baziraju oba ova projekta, donosi značajnu uštedu energije i sirovina, i to je ono za šta se svi zajedno zalažemo još od 2019. godine, kada je NALED zaštitu životne sredine postavio kao jedan od svojih reformskih prioriteta“, naveo je u svom obraćanju šef jedinice za zaštitu životne sredine Slobodan Krstović. 

Nagradu u kategoriji studentskih radova dobili su student završne godine Tehnološko – metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu Đorđe Vučković i i studentkinja Visoke škole strukovnih studija Beogradske politehnike Mina Vučković. 

Jedinstven osvrt na teme ne samo iz svog ličnog ugla, već i lokalnih samouprava iz kojih dolaze, omogućili su da u kategoriji lokalnog medija nagradu osvoje Dragana Ratković, novinarka radija Novi Sad i Vanja Mijalkov novinarka regionalne televizije Pirot, koja je na događaj došla u pratnji predstavnice regionalne sanitarne deponije u Pirotu, Branislave Tošić.

O tome kako građani Republike Srbije vide pravilno upravljanje staklenom ambalažom i odlaganje otpada od hrane i na koje probleme najviše ukazuju, govorili su u svojim prilozima novinarka dnevnog lista Politika Andrijani Cvetićanin, urednik ekološkog portala EkoNEC Milisav Pajević, urednica Centra za promociju cirkularne ekonomije Marija Dedić i novinarka RTS-a Jelena Vukobrat, koji su osvojili nagradu u kategoriji nacionalnog medija. 

Nagrade su novinarima i studentima uručili partneri na projektima, Sanela Mandić Veljkovski - menadžerka projekata u GIZ-u, Bojan Gligić - regionalni menadžer u Esotron-u, Milica Kuzmanov - marketing menadžerka u Sekopaku, Maja Barać Stojanović - menadžerka za komunikacije u Apatinskoj pivari i Slobodan Krstović šef jedinice za zaštitu životne sredine u NALED-u, kao domaćin skupa. 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE