Održana sednica Saveza za imovinu i urbanizam

Prva sednica Saveza za imovinu i urbanizam u 2020. godini održana je u četvrtak, 5. marta, a domaćin sednice bila je Javnobeležnička komora Srbije.

Ovom prilikom, članovima je predstavljen kvartalni izveštaj o radu Saveza u 2020. godini, kao i aktivnosti Saveza u radu resornih radnih grupa čiji je član, na unapređenju pozicije Srbije na Doing business listi Svetske banke (okrugli stolovi sa kontributorima, priprema Akcionog plana za ulazak u top 10 država, konferencijski razgovorom sa timom Svetske banke), poslednje izmene propisa iz nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i rezultati statistike za izdavanje građevinskih dozvole u 2019. godini.

Članovi su na sednici istakli probleme sa kojima se susreću u poslovanju i gde im je potrebna podrška Saveza - nerazumevanje softvera CEOP, nedostatak kadrovskih kapaciteta u JLS, zastarelost propisa koji reguliše kulturna dobra, prekoračenje rokova za upis u katastar ako je upis iniciran po zahtevu stranke, neprimenjivanje odredbi o spajanju predmeta kod upisa u katastar, nedostavljanje građevinskih dozvola od strane JLS kroz servisnu magistralu, potreba za uvođenjem eProstora kako bi se zajednički čitali planovi, rešavanje pitanja infrastrukture kod tendencije širenja gradova, rešavanje pitanje “uspavane imovine” koju koriste udruženja građana, itd.

Sednici su prisustvovali pomoćnik ministra Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Đorđe Milić, kao i predstavnici ERSTE banke, AIK banke, Luke Beograd, grada Sombora, opštine Mionica, advokatske kancelarije Vuković i partneri, Philip Morrisa, Kancelarije javnih izvršitelja, Neoplante, EOS Matrix-a, Kappa star groupe, Eko star paka i grada Pančeva.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE