NALED obeležio 15 jubilarnih godina rada na Septembarskom susretu 

Članovi i partneri NALED-a okupili su se u sredu 15. septembra, na tradicionalnom Septembarskom susretu na Belom dvoru, kako bi proslavili 15 godina uspešnog rada na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji. Uz poštovanje svih epidemioloških mera, NALED je ugostio više od 500 državnih i lokalnih lidera, privrednika, predstavnika međunarodne zajednice i diplomatskog kora na Belom dvoru.  

Skup su otvorili izvršna direktorka i prva zaposlena NALED-a,  Violeta Jovanović i predsednik Upravnog odbora Vladislav Cvetković, a u drugom delu večeri prisutne su pozdravili prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, direktorka regionalne misije USAID-a u Srbiji, Susan Fric, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Specijalni gost Susreta bila je i nekadašnja predsednica Upravnog odbora NALED-a, a danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. 

„Počeli smo kao mala organizacija sa velikim ciljem, dok smo uz sebe imali svega 17 članova, da bismo danas, 15 godina kasnije izrasli u neraskidivu sponu između javnog i privatnog sektora koja broji čak 300 članova i gotovo 100 zaposlenih“, istakla je izvršna direktora NALED-a Violeta Jovanović, dodajući da NALED Srbiju vidi onakvom kakva bi mogla da bude i neumorno radi da takva i postane.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković izrazio je duboku zahvalnost što je deo NALED-a, organizacije koja je sinonim za dijalog, poverenje i dobre promene u zemlji i regionu. 

„Ponosan sam što sam deo ove armije ljudi u čijim se redovima nalazi čak 300 istaknutih predstavnika privrede, lokalnih samouprava, civilnog društva i akademske zajednice, a koja 15. godinu rada završava sa ukupno 194 projekata vrednih 25 miliona evra. NALED stavlja opšti interes ispred pojedinačnog i svojim kapacitetima doprinosi kreiranju zajedničkih rešenja za efikasnije procese i bolje uslove rade, koje ćemo se truditi da u godinama pred nama još uspešnije sprovodimo“, istakao je Cvetković.  

Posebno mesto na Septembarskom susretu zauzela je premijera jubilarnog filma o radu i uspesima NALED-a iz ugla osnivača i članova, lidera domaćih i međunarodnih institucija, ali i zaposlenih.

„NALED je izuzetno potreban našem društvu, zato što je objektivan, nepristrasan i jako dobro sagledava stanje stvari u zemlji, i one dobre stvari koje radi Vlada i one koje mogu da se unaprede. Vlada uz pomoć ove organizacije godinama sprovodi ozbiljne reforme u zemlji i regionu, brzo donosi odluke, menja zakone i zaista stvara fenomenalan poslovni ambijent koji se na primer ogleda u digitalizaciji i smanjenju birokratije“, zaključuje Brnabić. 

Suzan Fric, direktorka regionalne misije USAID-a navela je da je ponosna na saradnju sa NALED-om, koji je najbolji primer međunarodnog partnerstva SAD i Srbije, dok se potpredsednica Vlade i Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović složila sa navedenim.

„Zahvaljujući NALED-u naša zemlja je danas deveta u svetu po izdavanju građevinskih dozvola, a nekada smo bili treći od pozadi, zato neizmerno hvala svima vama koji ste doprineli napretku i razvoju infrastrukture Srbije“, istakla je Mihajlović.

Na skupu su proglašeni Najčlanovi NALED-a za 2021. iz redova privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva – Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca Cola HBC Srbija, Zoran Semenović, Predsednik opštine Šid i Neven Marinović, direktor Smart kolektiva. Pobedu publike odneo je Zoran Semenović, koji je osvojio najviše glasova prisutnih. 

Posebna zahvalnost iskazana je jubilarnim članovima koji su 15 godina uz NALED: lokalne samouprave Inđija, Vranje, Pirot, Loznica, Kragujevac, Čačak i Bor, udruženja Smart Kolektiv i Etno mreža, kao i kompanije Telekom, Moravacem, Deloitte i Microsoft. 

Veliku podršku Septembarskom susretu pružili su -  MediGroup, koji se postarao da svi gosti prođu medicinsku kontrolu i budu zdravi i bezbedni, generalni pokrovitelji - kompanije Telenor, Cetin, Mobi Banka i Huawei, kao i partneri i prijatelji susreta koji su tradicionalno uz NALED - Apatinska pivara, Coca-Cola HBC, MK Group i od ove godine Ekostarpak.  

Delta Motors se pobrinuo za udoban dolazak svih gostiju do Belog dvora. Za uživanje u autentičnim ukusima Srbije pobrinulo se 20 lokalnih samouprava i još 100 lokalnih proizvođača iz svih krajeva Srbije koji su ponudili svoje specijalitete o kojima su gosti mogli dodatno da se informišu u degustacionom meniju, a vino večeri obezbedili su opština Smederevska Palanka i Vinarija Depostika.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE