I Kvartalni izveštaj: Svetionik regulatorne reforme

Početak 2020. obeležile su važne reforme u oblastima oporezivanja, podsticanja preduzetništva i registrovanja imovine, kojima su članovi NALED-a doprineli,  te se očekivalo da će, i u vreme vanrednih izbora, Vlada i parlament nesmetano donositi i usvajati propise do izbora novih vršilaca dužnosti.

Međutim, u prvom kvartalu 2020, pandemija je iznenada i bez izuzetka promenila planove i očekivanja u celom svetu. Odlukom o proglašenju vanrednog stanja od 15. marta 2020. u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, uspostavljen je poseban pravni režim, sa intenzivnom regulatornom aktivnošću, posebno u oblasti poslovanja, zdravlja, kretanja i drugih prava građana.

Stoga u novom Kvartalnom izveštaju o statusu regulatornih reformi Izvršna kancelarija NALED-a daje pregled i kritički osvrt na najvažnije propise usvojene u prvom tromesečju 2020, uključujući i propise donete tokom vanrednog stanja.

Zakon o konverziji - kvartalni.png

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE