Poziv za učešće u javnoj raspravi o Zakonu o informacionoj bezbednosti


Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva sve zainteresovane da učestvuju u okruglim stolovima u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o informacionoj bezbednosti. Prvi okrugli sto u Beogradu biće održan 18. avgusta 2023. godine s početkom u 10 časova u Svečanoj sali Gradske opštine Stari grad na adresi Makedonska 42, dok će drugi biti održan u Kragujevcu 21. avgusta 2023. godine s početkom u 11 časova u Konferencijskoj sali eKG InfoData doo na adresi Kralja Petra I 16, IV sprat.

Svi zainteresovani učesnici svoje prisustvo mogu potvrditi putem mejl adrese nevena.antonijevic@mit.gov.rs najkasnije do 16. avgusta 2023. uz naznaku da li žele da prisustvuju okruglom stolu u Beogradu ili Kragujevcu. Javna rasprava o Nacrtu zakona o informacionoj bezbednosti traje do 30. avgusta 2023. godine.

Podsećanja radi, jedna od ključnih novina izmenjenog Zakona jeste osnivanje Kancelarije za informacionu bezbednost u cilju efikasnije zaštite podataka državnih organa, građana i privrede od sajber napada i pravovremenog reagovanja na incidente. Suština novog Zakona je da omogući adekvatan odgovor na rizike i pretnje u vezi sa upotrebom IKT u odvijanju svakodnevnih aktivnosti, pružanju usluga i cirkulisanju podataka i da bude otvoren za nova tehnološka dostignuća u skladu sa propisima Evropske unije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE