Zapošljavanje ranjivih grupa

Period sprovođenja projekta: 15.12.2015. - 31.01.2019.

 

Fondacija SOS - Dečija sela Srbija sprovodi projekat pod nazivom "Jaki mladi – održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku" u saradnji sa NALED-om, SAE i Centrom za socijalni rad. Cilj projekta je održivo poboljšanje socijalnog i ekonomskog položaja mladih uzrasta između 16 i 24 godina iz socijalno i ekonomski ugroženih grupa u Beogradu. 

Učesnicima projekta će biti pružena podrška u traženju mesta za obavljanje stručne prakse i stažiranje. Dodeljivanje radnih mesta se usaglašava sa odgovarajućim stepenom stručne spreme i predznanjima mladih, kao i sa njihovim ličnim interesovanjima. U toku tri godine trajanja projekta, 300 mladih iz tri socio-ekonomski ugrožene grupe će profitirati od povećanih mogućnosti integracije u tržište rada i društvene participacije na tržištu rada, kako bi održivo i samostalno moglo da poboljša svoje uslove za život.

Očekivani rezultati ovog projekta su:

  • izgradnja centra za razvoj karijere za društveno-ekonomsku participaciju mladih ciljne grupe,
  • poboljšana sposobnost zapošljavanja mladih iz socio-ekonomski ugroženih grupa,
  • pospešivanje profesionalnog osposobljavanja mladih za samostalni život i podsticanje angažovanja mladih u civilnom društvu,
  • poboljšanje liderskih veština lokalnih eksperata partnerskih institucija,
  • pilotiranje i licenciranje novih ponuda podrške radi zadovoljenja specifičnih socijalnih i ekonomskih potreba mladih

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE