Zapošljavanje ranjivih grupa

Period sprovođenja projekta: 15.12.2015. - 31.01.2019.

 

Fondacija SOS - Dečija sela Srbija sprovodi projekat pod nazivom "Jaki mladi – održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku" u saradnji sa NALED-om, SAE i Centrom za socijalni rad. Cilj projekta je održivo poboljšanje socijalnog i ekonomskog položaja mladih uzrasta između 16 i 24 godina iz socijalno i ekonomski ugroženih grupa u Beogradu. 

Učesnicima projekta će biti pružena podrška u traženju mesta za obavljanje stručne prakse i stažiranje. Dodeljivanje radnih mesta se usaglašava sa odgovarajućim stepenom stručne spreme i predznanjima mladih, kao i sa njihovim ličnim interesovanjima. U toku tri godine trajanja projekta, 300 mladih iz tri socio-ekonomski ugrožene grupe će profitirati od povećanih mogućnosti integracije u tržište rada i društvene participacije na tržištu rada, kako bi održivo i samostalno moglo da poboljša svoje uslove za život.

Očekivani rezultati ovog projekta su:

  • izgradnja centra za razvoj karijere za društveno-ekonomsku participaciju mladih ciljne grupe,
  • poboljšana sposobnost zapošljavanja mladih iz socio-ekonomski ugroženih grupa,
  • pospešivanje profesionalnog osposobljavanja mladih za samostalni život i podsticanje angažovanja mladih u civilnom društvu,
  • poboljšanje liderskih veština lokalnih eksperata partnerskih institucija,
  • pilotiranje i licenciranje novih ponuda podrške radi zadovoljenja specifičnih socijalnih i ekonomskih potreba mladih

 

Zapošljavanje ranjivih grupa
Zapošljavanje ranjivih grupa
Zapošljavanje ranjivih grupa

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE