Platforma za donacije

NALED je početkom aprila 2020. pokrenuo jedinstvenu platformu za donacije kako bi povezao i ujedinio članove i partnere u borbi protiv COVID-19 i za nešto više od mesec dana prikupljena je podrška u vrednosti od 250.000 evra za 41 lokalnu samoupravu. Obezbeđeno je i isporučeno 52 tone hrane za 11.000 domaćinstava, 67 računara za škole i opštinske službe i 140.000 evra za nabavku medicinske i zaštitne opreme.

Značaj NALED-ove platforme za donacije i njen veliki potencijal u povezivanju lokalnih zajednica prepoznali su i međunarodni partneri i uz podršku Nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) kroz Nemačko-srpsku inicijativu za održivi rast i zapošljavanje, pokrenut je projekat “Alternativno finansiranje i donacije za lokalne zajednice u Srbiji“.

Tokom projekta, odabrane su po tri najperspektivnije projektne ideje za grupno finansiranje koje mogu da doprinesu rešavanju problema lokalnih zajednica u regionima Vojvodine i Beograda, Centralne i Zapadne, i Južne i Istočne Srbije, a koje vam u nastavku predstavljamo.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, podržite projektne ideje i pomognete rešavanju problema lokalnih zajednica u Srbiji, jer zajedno činimo razliku!

Preuzmite analizu stanja i preporuke za unapređenje Alternativno finansiranje lokalnih inicijativa u Srbiji i Crowdfunding vodič za grupno finansiranje lokalnih inicijativa.

ink2.jpg
#58 Socijalna zaštita 20.05.2021

Adaptacija romskog razvojnog centra u Boru

Udruženje građana „Roma, Egipćana i Aškalija Bor“

Gradska uprava Bor je udruženju građana REAB i drugim romskim organizacijama dala na korišćenje prostor koji mogu da koriste kako...

şişli escort Pročitaj više
erdcjdcbdkjvdf.jpg
#57 Životna sredina 20.05.2021

Reciklažno dvorište za 0 otpada u Sremskoj Mitrovici

JKP „Komunalije“ Sremska Mitrovica

U Sremskoj Mitrovici postoji veliki problem koji izazivaju pojave malih divljih deponija u gradu. 

Pročitaj više
office1.jpg
#55 Preduzetništvo 20.05.2021

CoworkingSpace – Stvaranje zajedničkog radnog prostora za mlade preduzetnike na Ekonomskom fakultetu u Nišu

Ekonomski fakultet u Nišu

Zajednički radni prostor bi pomogao da neke od perspektivnih ideja i poslovnih modela iz studentskih projekta budu pretvorene u uspešne realne poslove.

Pročitaj više
ink.jpg
#54 Socijalna zaštita 20.05.2021

Vožnjom do samostalnosti

Socijalno preduzeće Feniks

Pokretanje socijalnog preduzeća, konkretno kurirske službe u Beogradu koja će pružati zaposlenje mladima bez roditeljskog staranja nakon što izađu iz ustanove socijalne zaštite. 

Pročitaj više
rec13.jpg
#53 Životna sredina 20.05.2021

Sadnja drvorednih sadnica uz glavne gradske saobraćajnice, industrijske i šetališne zone

Opština Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac suočava sa problemom smanjivanja lisne mase i zelene površine u odnosu na ukupnu površinu koju grad zauzima i broj stanovnika. 

Pročitaj više
6263.jpg
#52 Kultura i umetnost 20.05.2021

Biblionica na otvorenom

Opština Batočina

Biblionica na otvorenom je projekat uređenja javne površine ispred narodne biblioteke u samom centru varošice Batočina. 

Pročitaj više
supp.jpg
#51 Ostalo 20.05.2021

Poslovni inkubator u Sremskim Karlovcima

Sremski Karlovci

Sremski Karlovci su mali gradić na izuzetnom geografskom položaju, koji mami svojom proizvodnjom vina...

Pročitaj više
13114.jpg
#50 Ostalo 20.05.2021

Rekonstrukcija i adaptacija dečijeg igrališta u selu Pakleštica

Naša Pakleštica

Inicijativa koju je pokrenulo udruženje „Naša Pakleštica“ ima za cilj da uredi dečije igralište u selu Pakleštica na Staroj planini...

Pročitaj više
Ova stranica služi isključivo informisanju i povezivanju tražilaca donacija sa potencijalnim donatorima. NALED ne odgovara za realizaciju konkretnih donacija, niti za kvalitet, ispravnost i druga svojstva doniranih proizvoda i usluga. U narednom periodu radićemo na daljem razvoju platforme i obezbeđivanju njene održivosti. Za sve dodatne informacije molimo Vas da nam se obratite putem e-maila:marketing@naled.rs.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE