Donatorska kampanja za izgradnju roditeljske kuće

Kompanija Mastercard i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u saradnji sa NALED-om i Radio televizijom Srbije, najavili su dugoročnu saradnju sa ciljem podrške SUPERHEROJIMA – deci koja vode bitku za životu. Prvi korak je nacionalna donatorska kampanja za izgradnju nove roditeljske kuće koja će odgovoriti na potrebu za većim kapacitetima za smeštaj dece obolele od raka na lečenju u Beogradu. Od 20. marta, svaka beskontaktna, mobilna ili on-line transakcija napravljena sa Mastercard karticama na teritoriji Republike Srbije, podržaće fond koji Mastercard donira za novu porodičnu kuću.

Mastercard ohrabruje pojedince da započnu inicijative koji će koristiti njihovim lokalnim zajednicama i doprineti razvoju celokupnog društva, a donatorska kampanja za NURDOR je jedinstven primer koji nam govori da se svaka pojedinačna akcija računa kako bi se ostvario viši cilj.

Deca koja se bore protiv raka predstavljaju najosetljiviju grupu i njima je potrebna najveća podrška. Oni su pravi SUPERHEROJI, a roditeljska kuća u Beogradu je projekat od nacionalnog značaja, koji celokupna zajednica može aktivno da podrži i započne nešto neprocenjivo. Ponosni smo što smo se udružili sa NURDOR-om, NALED-om i RTS-om i naša dugoročna posvećenost podrazumeva i finansijsku podršku za novu roditeljsku kuću većih smeštajnih kapaciteta, kao i rad na podizanju svesti o važnosti kontinuirane podrške NURDOR-u”, izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Beograd je najveći dijagnostički i terapijski centar u Srbiji i najveći broj dece obolele od raka dolazi na lečenje upravo u glavni grad. Često se radi o porodicama koje materijalno nisu u mogućnosti da priušte adekvatan smeštaj i sve troškove života u Beogradu za vreme dok traje lečenje, a što je minimum godinu dana. S obzirom na to da zdravstveno stanje deteta ne dopušta da oni svakodnevno putuju iz udaljenih mesta u Beograd kako bi dete primilo terapiju – neophodno je obezbediti adekvatan smeštaj za sve njih.

„Roditeljska kuća nije samo smeštaj. To je projekat sveobuhvatne brige o porodicama, koji podrazumeva svakodnevni prevoz na terapije i nazad, uvek dostupnu psiho-socijalnu podršku, posete volontera i boravak u porodičnoj atmosferi u kojoj roditelji zajedno pružaju jedni drugima oslonac i podršku. Za decu je od neizmernog značaja da je to prostor prilagođen njima i njihovim potrebama, u kom bolest nije oduzela pravo na detinjstvo i u kom se uvek mogu osećati kao kod kuće. Nadamo se da će novi objekat moći da ispuni kriterijume za proširenje kapaciteta za smeštaj do 20 porodica. Trenutno u NURDOR-ovim roditeljskim kućama u Beogradu obezbeđujemo smeštaj za 13 porodica”, izjavila je Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Već 15 godina NURDOR ulaže značajna sredstva u unapređenje uslova lečenja dece na svim hemato-onkološkim odeljenjima u Srbiji i obavlja sjajan posao time što pruža logističku, stacionarnu, psihološku i socijalnu podršku ovim malim SUPERHEROJIMA i njihovim roditeljima. Zbog toga pored donatorske kampanje, dugoročna saradnja Mastercard i NURDOR-a podrazumeva i razvoj on-line donatorske platforme kao i zajedničku promociju potrebe za stalnim donacijama ovoj organizaciji.

Više informacija o donatorskoj kampanji možete pronaći ovde.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE