BFC SEE certifikat kao dodatni podstrek najboljim gradovima i opštinama u Srbiji!

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je i ove godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave koji iznosi 520.000.000 dinara. 

Certifikovani gradovi i opštine mogu priložiti BFC SEE certifikat o povoljnom poslovnom okruženju – Business Friendly Certification, kao jedan od dodatnih dokaza koji uz potrebnu dokumentaciju doprinosi ili prikazuje efekat podnetog zahteva na pobolјšanje poslovnog okruženja.

Od ove godine Ministarstvo dodelјuje i godišnju nagradu za najbolјu opštinsku/gradsku upravu u primeni principa dobrog upravlјanja u 2019. godini, kao vid finansijske podrške za dalјe unapređenje dobre uprave i upravlјanja na lokalnom nivou.

Javni poziv je objavlјen u Službenom glasniku 7/20 od 29.1.2020, a sve neophodne informacije za učešće na javnim pozivima, javni pozivi i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/javni-poziv-za-raspodelu-dela-sredstava-iz-budzetskog-fonda-za-program-lokalne-samouprave/

Rok za podnošenje zahteva za raspodelu sredstava je utorak, 18. februar 2020.