[Telegraf Biznis] Startuj legalno

Odgovore na sva ova pitanja možete dobiti potpuno besplatno na edukativnim radionicama koje NALED organizuje širom Srbije, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Radionice traju dva dana, biće ih ukupno deset, a prva je već zakazana za 19. i 20. novembar u Beogradu u Mercure Belgrade Excelsior Hotelu od 10:00h do 16:00h (Kneza Miloša 5).

Radionice će biti organizovane pod sloganom Startuj legalno i namenjene su svima, a posebno mladima koji su tek završili školovanje ili nezaposlenima koji već duže vreme pokušavaju da nađu posao.

Radionice će biti organizovane pod sloganom Startuj legalno i namenjene su svima, a posebno mladima koji su tek završili školovanje ili nezaposlenima koji već duže vreme pokušavaju da nađu posao.

- Cilj je da se početnici u poslovanju  obuče da od starta posluju u legalnim tokovima. Zbog toga će na radionicama biti upoznati sa koracima koje treba da preduzmu prilikom otvaranja firme ili preduzetničke radnje, pravnim okvirom, poreskim zakonima i administrativnim procedurama koje je potrebno poštovati, sa osnovama finansija i izvorima finansiranja, ali i najčešćim greškama u prvoj godini rada – rekla je Irena Đorđević, saradnica za istraživanja u NALED-u.

Posebna tema radionica biće podsticajne mere, poput oslobođenja od plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja. Procena je da će korišćenjem mere poreskog oslobođenja, preduzetnik moći za godinu dana da uštedi gotovo 240.000 dinara, a osnivači privrednog društva i do 1,6 miliona dinara.

Radionice će biti organizovane u okviru projekta ‘’Podrška Vladi Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije 2018 - 2020’’ koji sprovodi NALED, uz podršku projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje “Reforma javnih finansija – finansiranje Agende 2030“, koji implementira GIZ.

Karavan Startuj legalno nastavlja preduzetnički put u Novom Sadu (26-27. novembar), Nišu ( 3-4. decembar) i Vršcu (16-17. decembar). Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla startujlegalno@naled.rs.

U narednoj godini, dvodnevne radionice su planirane u Smederevu, Boru, Užicu, Kragujevacu, Novom Pazaru i Leskovcu.

Za sve početnike u poslovanju NALED je pripremio i poseban Vodič i ilustrativni video o tome kako osnovati firmu i postati korisnik mere poreskog oslobođenja.

Tekst je dostupan i na Telegraf Biznis portalu. 

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE