Subvencionisano angažovanje stručnjaka iz dijaspore

Međunarodni program „Migracije i dijaspora“, uz finansijsku i tehničku podršku Nemačke razvojne saradnje, nudi priliku poslodavcima u Srbiji da dođu do eksperata srpskog porekla koji su znanja stekli u Nemačkoj i ostvare saradnju na dva načina:

  • Ukoliko su zainteresovani da ih zaposle ili
  • Ukoliko su zainteresovani na kraće saradnjeu trajanju od tri nedelje do šest meseci

Program pruža podršku poslodavcima kroz pronalaženje i povezivanje sa kandidatima, obezbeđivanje novčanog dodatka na lokalnu platu (u slučaju zaposlenja), pokrivanja troškova puta, kao i troškova i osiguranja tokom boravka u Srbiji (u slučaju kraće saradnje). Ideja programa je da se ljudi iz Srbije koji su se školovali ili sticali radno iskustvo u Nemačkoj primene znanja u svojoj domovini, bez obzira da li su se odlučili za povrataku svoju zemlju ili privremeno angažovanje.

Do sada su kroz ovaj program angažovani stručnjaci iz različitih oblasti – ekonomije, prava, sociologije, medicine i dr.

Svi koji žele da angažuju obrazovane mlade kadrove ili afirmisane eksperte sa višegodišnjim iskustvom iz Nemačke mogu pisati na mejl milica.rebic@giz.de

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo vam obezbedili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete stranicu, pristajete na korišćenje kolačića.

NASTAVITE SAZNAJTE VIŠE